Medische Trainings Therapie – Fysio4you – Rotterdam

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie

Trainingscentrum Rehagym®  is een oefencentrum wat zijn oorsprong vindt in de revalidatie en fysiotherapie. RehaGym® gaat uit van het volgende principe: Excercendo Fortior Eris & of wel zij die trainen worden sterker. Dit uitgangspunt wordt gebruikt bij de benadering van de verschillende gezondheidsproblemen. Medische Trainings Therapie is een therapie gericht op functie herstel van het bewegingsapparaat. Om optimaal te kunnen functioneren in het dagelijks leven, is het belangrijk dat het lichaam de belasting zonder klachten kan weerstaan. De balans tussen het belasten (belasting) en het aankunnen van belasting (belastbaarheid) moet in evenwicht zijn om klachten te voorkomen.

Een belangrijk kenmerk van Medische Trainingstherapie is het doelgericht en functioneel trainen van het bewegingsapparaat gericht op het onderhouden en of herstellen  van de grondmotorische eigenschappen , kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en stabiliteit. Bij een goede sturing zal het lichaam beter bewegen en kunnen klachten worden voorkomen.

Wat kunt u verwachten van Medische Trainingstherapie? De eerste afspraak bestaat uit een inventarisatie van uw klachten. Vervolgens wordt er een persoonlijk medisch trainingsschema gemaakt. Het medische trainingsschema wordt onder persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut individueel uitgevoerd. Later in de therapie kan de training eventueel in een groepsbehandeling worden voortgezet. Het medisch trainingsschema zal bestaan uit persoonlijke oefeningen gericht op kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie en lenigheid in de vrije ruimte en op apparatuur. U moet hiervoor een abonnement afsluiten. De kosten hiervoor zal tijdens de eerste afspraak besproken worden.

16230_nl_editor-photo74         16230_nl_editor-photo75