Shockwave – Fysio4you – Rotterdam

Shockwave

Shockwave

Wat is shockwave?

Shockwave zijn schokgolven. Onze apparatuur wekt deze schokgolven op. Ze worden met een handstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De schokgolven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De energie die hierbij vrij komt heeft een goede werking op het herstel van het weefsel.

Werking van shockwave therapie

Tijdens een shockwavebehandeling wordt de energie die vrijkomt in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van weefsel en verbeteren de doorbloeding op plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een sneller weefselherstel tot gevolg.

Voor welke indicaties kan shockwave toegepast worden?

Hoe ziet een shockwave behandeling er uit?

Deze interventie wordt toegepast als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling, indien noodzakelijk worden ook andere interventies toepast zoals oefentherapie en dry needling.

Voordelen van Shockwave:

Kosten van de shockwave behandeling

Er zijn geen extra kosten aan de behandeling verbonden. De normale tarieven van een fysiotherapie behandeling zijn geldend.

Wie passen shockwave in de praktijk toe?