Valpreventie cursus – Fysio4you – Rotterdam

Valpreventie cursus

Valpreventie cursus

Zelfstandig en zeker op de been met de cursus In Balans Een op de drie 65+ers valt eens per jaar, gelukkig vaak zonder grote gevolgen. Als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met de cursus In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

In Balans is een groepscursus en bestaat uit:

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. Een goede manier van opstaan wordt u wel aangeleerd.

Tijdens de cursus wordt u begeleid door een deskundig docent. Deze zal met u begeleiden.
U ontvangt een cursusboek waar alle oefeningen en tips beschreven staan, zodat u thuis ook kunt oefenen.
Een aantal zorgverzekeraars vergoedden deze cursus. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekering.

Mocht het niet mogelijk zijn om deel te nemen aan de cursus kan er ook doormiddel van een individueel traject deelgenomen worden. Vraag aan de therapeut wat de mogelijkheden hiervoor zijn.